Workseedin uutiskirje pääkäyttäjille 1/25

3.4.2024

Päivitämme järjestelmäämme säännöllisesti käyttäjiltä tulleiden toiveiden ja tarpeiden perusteella. Tässä uutiskirjeessä käymme läpi viime kuukausien aikana tulleita päivityksiä, jotta käyttäjämme saisivat Workseedin mahdollisimman tehokkaaseen käyttöön.

Ääninauhoitteiden tallennus helpottuu

Käyttöliittymän parannuksia

  • Työajan seurantaan lisätään “Näytä pdf” -painike. Valinnan ollessa aktiivinen, pdf-painike näkyy työajan seurantasivun nurkassa. 
  • Tuntiraportoinnin yhteenvedossa ilmaistaan värikoodilla, onko opiskelijan itselleen asettama viikottainen tuntitavoite toteutunut. 
  • Ammattikorkeakouluille on lisätty uusi arviointiasteikko Hyväksytty – Keskeytynyt – Hylätty. 
  • Harjoitteen lisätiedot -kenttä huomioidaan nyt hakutyökalulla. 
  • Hallinta -osioon on lisätty välilehti “Harjoitteluohjaaja”, jossa on kytkimet “Harjoitteluohjaajan tervetuloviesti” sekä “Harjoitteluohjaaja” -ryhmän luominen. 
  • Käyttöliittymä-sivulle on lisätty kytkin, jossa keskustelufoorumin voi kytkeä päälle.

Ohjaaja nayta pdf

Arkisto

Yleiset ominaisuudet

Uusia tekoälytyökaluja sisällöntuotantoon

Julkaisemme talven aikana uusia tekoälyavusteisia ominaisuuksia nopeuttamaan sisällöntuotantoa ja parantamaan oppimateriaalien saavutettavuutta. Tuleviin ominaisuuksiin kuuluu esimerkiksi:

  • Muutoksia monikielisten sisältöjen hallintaan
  • Automaattiset käännökset tekoälyn avulla
  • Luo H5P -tehtäviä tekoälyn avulla
  • Video tekstiksi
  • Tekstisisällöt ääneksi

Esittelimme uusia sisällöntuotannon ominaisuuksia webinaarissa 17.12.2024. Voit katsoa tapahtuman tallenteen täällä.

H5P -sisältöjen leveyden rajaaminen

H5P -sisällöt on nyt mahdollista pakottaa muiden sisältöjen kanssa saman levyiseksi. H5P -sisällöistä ei tarvitse enää laatia koko ruudun levyisiä, vaan on tarvittaessa säädettävissä yhtenäiseksi muiden sisältöjen kanssa. 

H5P -sisällöt ovat oletusarvoisesti saman laajuisia kuin ennen. Leveys on säädettävissä muokkausnäkymässä jokaisen H5P -elementin kohdalla erikseen kohdassa “Näkyvyys”. Valitse ruutu “Rajaa leveys artikkelin sarakkeen leveyteen” ja paina tallenna. 

Sarakkeen leveys

H5P-elementit on nyt säädettävissä yhtä leveiksi kuin artikkelit, mikä parantaa käyttäjäkokemusta ja auttaa luomaan sisällöistä tyylikkäämpiä.

Taulukon sarakkeiden maksimimäärän nousee

Taulukko -tehtävätyyppiin voi nyt lisätä korkeintaan 10 saraketta. 

Automatisointi vanhenevalle arvioinnille

Myönnetyn arvioinnin vanhentuessa voidaan julkaista jokin harjoitepohja uudestaan. Tällä voidaan toteuttaa esimerkiksi määräajoin uusittavien virallisten korttikoulutusten koko ylläpito automaattisesti. Koska uudelleenjulkaisu on sidottu osaamistavoitteeseen, voi vanhentuminen aiheuttaa eri harjoitepohjan julkaisun, kuin mistä hyväksyntä on alunperin saatu.

julkaisun automaatio

Julkaisun automatisoinnin työkaluja on päivitetty. 

Laajemmat työkalut käyttäjien tuomiseen tiedostolla

Käyttäjille voidaan tuoda tiedostossa kaikki käyttäjätiedot, joita järjestelmä tukee. Ainoa pakollinen tieto on edelleen käyttäjän sähköpostiosoite.

mallitiedosto kentät
Tiedostosta on mahdollista tuoda kaikki tiedot yhdellä kertaa. Mallitiedoston voit ladata suoraan alustalta.   

Harjoitteille oletusarvoinen määräaika

Oletusarvoinen määräaika näytetään julkaisunäkymässä oletuksena ja sitä hyödynnetään automaattisten julkaisujen määräaikana.

Oletusarvioinen määräaika

Oletusarvoinen määräaika säädetään harjoitekortin asetuksissa.

Opiskelijan tapahtumat-näkymän uudistukset

Opiskelijan tapahtumat-näkymästä voidaan nyt poistaa käytöstä joko ajankohtaista- tai tutkinnon osat / koulutusohjelmat -osio. Lisäksi tutkinnon osat / koulutusohjelmat -osiossa harjoitteet järjestellään nyt aina samaan järjestykseen, kuin mihin sisällöntuottaja on ne asettanut.

Opiskelijan tapahtumat -sivu

Opiskelijan tapahtumat -sivun asetuksia voidaan muokata Hallinta -näkymän osiossa Käyttöliittymä.

Ominaisuudet ammattiopistoille

Päiväkirjan uudet kuvaajat

Kuvaajat koostetaan nyt tehtävittäin ja niitä voi olla siten useampia. Näin saavutetaan selkeämmän näköinen kuvaaja, vaikka kohteita olisi paljon. Toisaalta tehtävä voidaan irrottaa kuvaajasta kokonaan, jos sen näyttäminen ei tuota lisäarvoa.

päiväkirjan analytiikka

Päiväkirjan uudistetut analytiikkatyökalut

Ominaisuudet ammattikorkeakouluille

Oppimispaikkarekisterin uudet ominaisuudet

Oppimispaikkarekisteriin on lisätty uusia ominaisuuksia parantamaan sen käytettävyyttä. 

Rekisterin siivoamisesta on tehty nopeampaa antamalla pääkäyttäjälle mahdollisuus yhdistää rekisterin rivejä nopeasti. Jos samasta harjoittelupaikasta on luotu useita kappaleita, ominaisuus mahdollistaa näiden yhdistämisen nopeasti riville, jolla on y-tunnus. 

Rekisteriin lisätään mahdollisuus tallentaa harjoittelupaikan tarjoavan yrityksen päätoimipaikan tiedot. Tiedot haetaan automaattisesti Kontakto API -integraation avulla yritysrekisteristä.

Päätoimipaikka

Päätoimipaikan tiedot harjoittelupaikkarekisterissä

Pikapalautetyökalu harjoittelun suunnitteluun

Pikapalautetyökalu on nyt käytössä työharjoittelun tavoitteiden suunnitteluun. Pikapalaute on tekoälyavusteinen työkalu, joka antaa harjoittelusuunnitelmaa laativille opiskelijoille reaaliaikaista palautetta perustuen opintojakson tavoitteisiin. 

Työkalu nopeuttaa tavoitteiden laatimista sekä opiskelijalle että opettajalle. Se antaa opiskelijalle välitöntä palautetta ja parantaa opettajan tarkastettavaksi lähetettävien suunnitelmien laatua. 

Esittelimme ominaisuutta webinaarissa. Voit tutustua tallenteeseen täällä

Tekoälyavusteinen pikapalaute harjoittelun suunnitteluun - tekoäly opinto-ohjauksessaPikapalaute nopeuttaa harjoittelun tavoitteiden laatimista ja hyväksyntää.

Turnitin -lisäosa 

Turnitin -lisäosa on nyt otettu käyttöön ja on lisättävissä ympäristöihin. Lisäosan avulla plagiaatintunnistus on tehtävissä kokonaan tehtävän palautuksen yhteydessä Workseedissä, ja Turnitin -raportti on tarkasteltavissa raporttinäkymässä. 

Opiskelijalle työkalu on yksinkertainen. Tarkastus ei vaikuta opiskelijan käyttöliittymään, vaan se tapahtuu automaattisesti kun tehtävän palautetaan. Opiskelija myös näkee tunnistuksen tuloksen ennen kuin tehtävä merkitään valmiiksi, mikä ohjaa opiskelijaa parempaan akateemiseen kirjoittamiseen. 

Opettaja näkee tarkastuksen tuloksen raporttinäkymässä osana muita opiskelijan suorituksia. Opettajan ei tarvitse siirtyä eri järjestelmien välillä, vaan tulokset on erittäin helppo löytää. 

Jos haluat ottaa lisäosan käyttöön, ota yhteys support@workseed.fi 

Turnitin -tarkastus palautuksen yhteydessä
Turnitin -palautus on yksinkertainen sekä opiskelijalle että opettajalle. 

 

Oppimispaikkarekisteri (saatavilla vain AMK-asiakkaille)

Oppimispaikkarekisteri mahdollistaa Workseedin käyttämisen monipuolisena raportointityökaluna. Rekisterin avulla korkeakoulu saa tiedon alueellisesta vaikuttavuudestaan mm. opiskelijaharjoitteluiden osalta.

Oppimispaikkarekisteri koostaa yhteen näkymään harjoitteissa käytetyt oppimispaikat eli tyypillisesti yritykset ja muut organisaatiot, joissa opiskelijat ovat tehneet harjoitteluja. Oppimispaikkarekisteri on oletusarvoisesti ympäristökohtainen, mutta se voidaan konfiguroida yhteiseksi useampaan ympäristöön.

Oppimispaikkarekisteri

Kuvankaappaus oppimispaikkarekisteristä 

Oppimispaikkarekisteri mahdollistaa opiskelijoiden  syöttämien oppimispaikkatietojen muokkauksen ja uusien oppimispaikkojen luonnin rekisterin ylläpitäjän toimesta. Mikäli oppimispaikat on varustettu Y-tunnuksin, tulevat ne opiskelijoiden valittavaksi sen sijaan, että opiskelijat syöttävät vaaditut tiedot itse.

Rekisteri tukee vientiä Excel-tiedostoon ja rekisteri on mahdollista integroida korkeakoulun CRM:ään tai muuhun tietovarantoon. Oppimispaikkarekisterin käyttöoikeus on rajattu ympäristön pääkäyttäjille.

Rekisteriä kehitetään aktiivisesti vuoden 2024 aikana, minkä vuoksi ominaisuus voidaan aktivoida asiakkaan pyynnöstä. Mikäli olet kiinnostunut sen käytöstä, ota yhteyttä sales@workseed.fi.

Liitetiedoston tallennus arviointiosioon

Arviointiosioon on lisätty liitetiedostojen tallennus. Ominaisuuden avulla arvioija voi liittää arviointia täydentäviä dokumentteja, kuten valokuvia tai PDF-tiedostoja. Liitetiedoston tallennus arviointiosioon on käytettävissä, kun Yleisarviointi on asetettu päälle ympäristön asetuksista (Arviointi ja palaute).

PDF-vientiä parannettu

PDF-vienti tukee emojeja. Fonttokokoja ja asettelua on korjattu niin, että pdf-tiedostoista tulee selkeämpiä. 

Vierastilin käyttömahdollisuus

Workseediin käyttäjäryhmiin on lisätty vierastilien käyttömahdollisuus. Vierastili ei edellytä käyttäjän rekisteröitymistä, eikä tilille voi palata jatkamaan suoritusta uloskirjautumisen jälkeen. Vierastilien luonti tapahtuu linkillä tai QR-koodilla.

Vierastiliryhmille tulee käyttää automaattista sisällön julkaisua.Toistaiseksi vierastilin käyttö on aktivoitava erikseen. Mikäli olet kiinnostunut sen käytöstä, ota yhteyttä support@workseed.fi.

Vierastili

Vierastilin asetukset

Sertifikaattiominaisuus saatavissa

Harjoitteen hyväksytysti suorittanut käyttäjä voi tulostaa sisällöntuottajan harjoitepohjaan liittämän sertifikaatin. Sertifikaatteihin voidaan lisätä automaattisesti esimerkiksi suorittajan nimi, suorituspäivämäärä, koulutusohjelman nimi ja joitakin muita tietoja.

Toistaiseksi sertifikaattiominaisuus on aktivoitava erikseen. Mikäli olet kiinnostunut sen käytöstä, ota yhteyttä sales@workseed.fi.

Sertifikaatti

Esimerkki sertifikaatista

Henkilökohtaiset osaamistavoitteet ja väliarviointi

Hallintapaneelin sivulta Arviointi ja palaute voidaan asettaa henkilökohtaiset osaamistavoitteet käyttöön. Tällöin harjoitteen osaamistavoitteissa on valittavissa Henkilökohtaiset osaamistavoitteet. Henkilökohtaisten tavoitteiden muistiinpanokentän ohjeteksti on muokattavissa. 

arviointi ja palaute

Henkilökohtaisten osaamistavoitteiden aktivointi

Lisäksi Arviointi ja palaute -sivulta voidaan asettaa väliarviointi käyttöön. Harjoitteen osaamistavoitteissa väliarvioinnin suorittajaksi voidaan valita opettaja, opiskelija tai työpaikkaohjaaja.

Väliarvio

Väliarvioinnin aktivointi

Harjoitteen suora linkki

Ominaisuuden avulla opiskelija voidaan ohjata harjoitteen suoritusnäkymään lisäämällä harjoitteen suora linkki esim. ulkoiselle verkkosivustolle. Suorien linkkien käytössä on huomioitava, että harjoite tulee olla julkaistu opiskellijalle ennen kuin suorittaminen on mahdollista.

Suora linkki

Kuvankaappaus suorasta linkistä

Tulevat ominaisuudet

Käyttäjätilien automaattinen arkistointi ja poisto

Tilien automaattinen arkistointi / poisto tapahtuu aina asiakkaan kanssa erikseen sovittujen kriteereiden ja aikamääreiden mukaisesti. Toiminto auttaa poistamaan ympäristöstä valmistuneiden tai muutoin poistuneiden opiskelijoiden tilit, huolehtien kuitenkin että lain vaatima tietojen säilytysaika täyttyy kaikissa tilanteissa.

Käyttäjätilien poistaminen ei onnistu pysyvästi välittömästi. Tilit arkistoidaan 30 päivän ajan ennen kuin ne poistetaan pysyvästi.

Turnitin-lisäosa (saatavilla toukokuussa 2024)

Oppilaitos voi hyödyntää käyttämäänsä Turnitin-lisenssiä myös Workseedin kanssa. Opiskelijoiden tiedostopalautuksille voidaan tehdä plagioinnin tarkistus Turnitinin avulla.

Lisäosan avulla opiskelijoiden ei enää tarvitse palauttaa osaa harjoitteludokumenteista verkko-oppimisympäristöön, vaan koko harjoitteluprosessi voidaan hallita Workseedissä.

Mikäli olet kiinnostunut Turnitinin käytöstä Workseedissä, otathan  yhteyttä sales@workseed.fi.

Tulevat huoltokatkot

30.5. klo 19 alkaen alustalla on huoltokatko. Katkon odotettu kesto on noin kaksi tuntia. 

 
Pääkäyttäjät ja sisällöntuottajat

Parannukset monikielisen sisällöntuotantoon

Workseed mahdollistaa kaiken sisällön tuottamisen monikielisesti, jolloin suorittaja saa vapaasti valita millä kielellä haluaa sisällön suorittaa. Sisältöä ei tietenkään ole pakko tuottaa useammalla kielellä, mutta monikielisen sisällön tuottamista on nyt helpotettu.  Jos ympäristössä on käytössä useampia sisältökieliä, voidaan harjoitepohjan muokkausnäkymän yläkulmasta tarkistaa jokaisen harjoitepohjaan liitetyn sisältökentän käännöksen tila. Vasta kun kaikki sisältökohteet on käännetty, voi suorittaja valita kyseisen kielen sisällöstä käyttöönsä. Suorittaja voi nyt myös vaihtaa kielen jälkikäteen suoritusnäkymän yläreunasta. Tällöin hänen jo täyttämänsä vastaukset kuitenkin menetetään ja suoritus on aloitettava alusta.

Kaannokset

Kieliversioiden hallintatyökalu

Kalenteritapahtumat esimerkiksi luentojen, lähikoulutusten ja webinaarien järjestämiseen

Harjoitetyypin määrityksiin on lisätty mahdollisuus tehdä siitä kalenterimerkintä, mikä mahdollistaa tapahtumatyyppiset julkaisut valitulle aikavälille (aloitusaika ja päättymisaika). Julkaisun jälkeen suorittaja saa kalenterimerkinnän sähköpostitse. Kalenterimerkintä lähetetään ics-liitetiedostona, jonka avulla vastaanottaja voi lisätä merkinnän kalenteriinsa. 

Sivun nimen lyhenne

Laajoissa sisällöissä sivujen vaihtoon tarkoitettu karusellivalikko paisuu helposti tarpeettoman pitkäksi, mikä hankaloittaa käyttöä. Tällaisissa tapauksissa voidaan sivuille antaa nimen lisäksi lyhenne, joka näytetään karusellivalikossa. Sivun nimi näytetään tällöin otsikkona sivunäkymän yläreunassa sekä näkymän reunasta löytyvässä sisällysluettelossa.

Nimen lyhenne

Sivun nimen lyhentäminen

Opettajan sisältö

Harjoitepohjiin voidaan nykyään lisätä sisältöä, joka näytetään vain sisältöä katseleville opettajille, merkitsemällä sisältö opettajan sisällöksi. Opettajan sisällössä voi olla esimerkiksi aiheeseen liittyviä ohjeita tai oppitunnilla käytettäväksi tarkoitettu diaesitys. Opettaja näkee sisällöt oletusarvoisesti avatessaan harjoitepohjan esikatselun, mutta tarvittaessa sisältöä voidaan esikatsella myös ilman opettajan materiaaleja, eli sellaisena kuin opiskelijat sen näkevät.

Opettajan sisalto

Opettajan sisältö

Tutkinnon osien / opintojaksojen / koulutusohjelmien järjestyksen muokkaus

Pääkäyttäjät voivat nyt muuttaa tutkinnon osien (opintojaksojen / koulutusohjelmien) järjestystä raahaamalla ne haluamaansa järjestykseen, jolloin ne näkyvät myös opiskelijoille samassa järjestyksessä. Järjestys voidaan tehdä esimerkiksi oletetun suoritusjärjestyksen tai koulutusohjelmien laajuuden mukaisesti.

Käyttäjien tiedostotuontia laajennettu 

Käyttäjien lisäys alustalle on helpottunut entisestään, kun käyttäjiä voidaan nyt tuoda useampaan käyttäjäryhmään yhdellä Excel-tiedostolla. Toiminnon avulla alustalle voidaan tuoda kerralla jopa tuhansia käyttäjiä, jotka järjestellään samalla erillisiin käyttäjäryhmiin. Käyttäjille voidaan taulukolla merkitä muitakin olennaisia tietoja, kuten nimi, puhelin numero tai mahdollinen ryhmäpäällikön rooli.

Kayttajien tuonti

Käyttäjien tuominen tiedostolla

Harjoitteiden visuaalinen ilme

Harjoitekortteihin voidaan nyt lisätä pienen kuvakkeen lisäksi taustakuva, joka voi ilmentää sisältöä aiempaa näyttävämmin. Samalla harjoitekorteissa näytettäviä tietoja voidaan poistaa käytöstä, jos ne eivät ole olennaisia jossakin tilanteessa. Opiskelijat näkevät harjoitekortin julkaisun jälkeen tapahtumat-näkymänsä ajankohtaista-osiossa. Samalla korjasimme harjoitteen kuvakkeeseen liittyneen epäloogisuuden, jossa harjoitekortille annettu kuvake näytettiin opiskelijalle pyöristettynä.

Harjoitekortti

Harjoitekortin ulkonäön muokkaaminen

Harjoitteiden oletusarvoinen määräaika

Jos julkaisu on automatisoitu esimerkiksi edeltävien harjoitteiden perusteella tai esimerkiksi tekemällä julkaisu kaikille ympäristön opiskelijoille, käytetään julkaisun määräaikana harjoitekortin asetuksissa määriteltyä oletusarvoista julkaisun määräaikaa.

Uudistettu keskustelufoorumi pian kaikkien käytettävissä!  

Olemme uudistaneet ja jatkokehittäneet keskustelufoorumin toimintoja. Foorumissa voidaan nyt avata keskustelualueita tietyn kurssin suorittajien lisäksi tietyn käyttäjäryhmän jäsenille tai koko ympäristön kaikille käyttäjille. Foorumille tulleista uusista viesteistä näytetään kooste opiskelijoiden ajankohtaista-näkymässä ja tarvittaessa tietyn keskustelualueen jäsenille voidaan lähettää sähköpostitse ilmoitus uusista tärkeistä viesteistä. 

Foorumi

Keskustelufoorumi

HUOM: Keskustelufoorumi tulee vapaasti käyttöönotettavaksi Workseedin lisäominaisuudeksi helmikuun 2024 aikana.

Opettajat ja kouluttajat

Taidot / opinnot-näkymää parannettu

Taidot / opinnot-näkymää on jatkokehitetty parantamaan sen toiminnallisuuksia ja saavutettavuutta. Osaamistavoitteissa on nyt neljä erilaista tilaa: hyväksytty / saavutettu, hylätty / vanhentunut, vanhentumassa, arviointi tulossa tai ei määritetty. Värin lisäksi jokainen tila ilmaistaan myös symbolilla palkin yläpuolella, mikä mahdollistaa saavutettavuuden myös niille käyttäjille, jotka eivät erota kaikki värejä näkymästä. Lisäksi näkymästä voi nyt helposti hakea tekstihakukentän avulla esimerkiksi tietyn käyttäjän tai tietyn osaamistavoitteen saavuttaneet käyttäjät. 

Taidot

Taidot-näkymä

Kirjanmerkki-toiminto

Joissakin käyttötapauksissa raporttiin koostetaan useita merkittävän pitkiä vastauksia, joista jokainen täytyy opettajan erikseen tarkastaa. Jos jokin yksittäinen vastaus on puutteellinen ja opettaja haluaa myöhemmin palata tarkastamaan, voi opettaja merkitä siihen itselleen kirjanmerkin. Kun opettaja myöhemmin palaa tarkastamaan opiskelijan vastauksen muutoksia, pääsee opettaja helposti oikeaan tehtävään asettamansa kirjanmerkin avulla. Kirjanmerkkitoiminnon voi aktivoida ympäristökohtaisesti hallinta-näkymästä.

Ryhmien vertailu Tapahtumat – näkymässä

Opiskelijoiden etenemistä voidaan nyt vertailla Tapahtumat -näkymässä. Näkymän vasemmassa yläkulmassa on uusi tapa järjestää taulukon kohteet ryhmittäin, jolloin kunkin opiskelijaryhmän suoritukset näytetään yhdellä rivillä. Muut suodattimet ovat normaalisti käytettävissä, joten voit tarkastaa esimerkiksi eri ryhmien etenemisen tietyssä tutkinnon osassa helposti. Muista myös taulukon asetuksissa päälle kytkettävissä olevat yhteensä-sarake ja summarivi.

Tapahtumien tila ryhmä

Tapahtumat -näkymä

Opettaja voi toimia nyt myös opiskelijaroolissa

Joissakin erityistapauksissa täytyy saman käyttäjän toimia samassa ympäristössä kahdessa eri roolissa, esimerkiksi opettajana ja opiskelijana. Tällöin käyttäjä voi tarvittaessa vaihtaa näkymänsä opettajan ja opiskelijan näkymien välillä, eli keskittyä tarpeen mukaan vain yhteen rooliin kerrallaan. Tällaisia tilanteita kannattaa jatkossakin pyrkiä välttämään ja esimerkiksi toimintojen testaukseen suosittelemme aina käyttämään testitunnuksia. 

Julkaisun Ei määräaikaa -valinta

Sisältöjen julkaisu voidaan nyt tehdä ilman määräaikaa, jolloin opiskelijoita ei muistuteta suorituksen myöhästymisestä ollenkaan. Toimintoa voidaan hyödyntää myös, kun automaattinen julkaisu uusille ryhmän jäsenille halutaan kytkeä käyttöön pysyvästi. 

Ongelmatilanteiden käyttölogiikan parannuksia

Hyväksynnän poisto

Jos työpaikkaohjaaja on merkinnyt tehtävän hyväksytyksi, voi opettaja nyt poistaa merkinnän tarvittaessa.

H5P ja SCORM -tehtävän tyhjennys

Lisäsimme jokin aika sitten H5P-sisältöihin automaattisen etenemisen tallentamisen. Tämä johti kuitenkin siihen, että jos suorittaja ei saa ensimmäisellä yrityksellä suoritettua sisältöä hyväksytysti, eikä sisältöön ole aktivoitu mahdollisuutta aloittaa se alusta, ei opiskelija voinut parantaa suoritustaan eikä voinut merkitä automaattitarkisteista harjoitetta tehdyksi. Opiskelijat voivat nyt oletusarvoisesti tyhjentää tekemänsä merkinnät automaattitarkisteisiin H5P ja SCORM-sisältöihin. Tarvittaessa tyhjentäminen voidaan estää H5P:n asetuksista, jos kyseessä on esimerkiksi tentti joka sallitaan suorittaa vain yhden kerran.

Huom. H5P-sisältöjen käyttö edellyttää H5P-lisäosan tilaamista.

Kameran käyttö Android-laitteillla

Olemme myös löytäneet valokuvien lisäykseen liittyvän ongelman, joka vaikuttaisi liittyvään Android-mobiilikäyttöjärjestelmän uusimpaan versioon. Lisättäessä valokuvaa, ei käyttäjä pystynyt enää valitsemaan valokuvan ottamista kameralla lisäyshetkellä, vaan ainoastaan valitsemaan kuvan laitteelle tallennetuista tiedostostoista. Teimme tähän liittyen muutoksen, jolla käyttäjä voi valita kameran käyttöönsä myös näillä laitteilla, mutta muutos mahdollistaa myös joidenkin epäsopivien sovellusten, kuten ääninauhurin, valitsemisen valokuvan ottamiseen. Tämä on valitettava hankaluus käyttäjille, joka johtuu Android-käyttöjärjestelmään päivityksessä tehdystä epästandardista verkkosivupyynnön käsittelystä. Toivomme että vika korjattaisiin jatkossa suoraan käyttöjärjestelmäpäivityksellä, mutta jos vastaavaa ongelmaa ilmenee, toivomme että ilmoitatte asiasta käytön tukeen. Ongelmatapauksissa valokuvan voi aina lisätä avaamalla erikseen kamerasovelluksen, ottamalla valokuvan ja lisäämällä sen sitten laitteelle tallennetuista mediatiedostoista.

TESTITUNNUSTEN TILAUS ONNISTUI