Joblink virtaviivaisti perehdytyksen hallinnan

Miten hallinnoida toimivasti laajaa verkkokurssien kokonaisuutta?

Joblink -henkilöstöpalveluissa tiedetään, millaista on toteuttaa perehdytyksiä ja koulutuksia kun tekijöitä on joka puolelta Suomea ja koulutusten toteuttamiseen osallistuu useita sidosryhmiä. 

Pääsimme haastattelemaan Joblinkin Hanna Keski-Hakunia (COO) Theresa Finelliä (HR-koordinaattori) Workseedin käyttöönotosta, hyödyistä ja miten uusi alusta toi monipuolisen kokonaisuuden hallintaan selkeyttä.

 

Haussa työkalu haastavan kokonaisuuden hallintaan

 

Joblink on kaupan alan henkilöstöpalvelu (n. 3500 työntekijää), joka välittää tekijöitä nuorista eläkeläisiin. Joblink myös perehdyttää uudet tekijät tehtäviinsä ja tarjoaa heille kattavasti koulutusta työsuhteen aikana. Organisaation arvopohjaan kuuluu kumppanuuksien laadukas hoitaminen sekä oman toiminnan jatkuva ja ennakkoluuloton kehittäminen. 

Juuri näistä lähtökohdista Joblink päätyi kehittämään perehdytyksen prosessia Workseedin verkko-oppimisympäristöllä. Tavoitteena oli tehdä samat asiat kuin ennenkin – vain paremmin, ketterämmin ja helpommin. 

Uutta oppimisympäristöä valittaessa etsittiin ennen kaikkea helppokäyttöistä tapaa perehdytyksen prosessien tehokkaampaan hallintaan, laadukkaampaan viestintään ja parempaan palautteenantoon. 

Miten uusi oppimisalusta virtaviivaista perehdytystä

 

Miten Workseedin käyttöönotto sitten onnistui? Uudella alustalla saatiin perehdytysten laatimisessa ja toteuttamisessa seuraavat hyödyt:

Aikaa säästyi. Alustalla perehdytyksen prosesseja pystyttiin toteuttamaan paremmin ja hallinnollista työtä vähentäen. Kaikkia prosesseja sisällöntuottamisesta oppijoiden seuraamiseen pystyttiin hoitamaan samalla alustalla. Oppimista voitiin seurata reaaliajassa ja mahdolliset muistutukset tai korjauspyynnöt voitiin toteuttaa suoraan alustan kautta. Aiemmin tekijöille on saatettu joutua soittamaan. 

“Aikaisempaan verrattuna aikaa säästyy todella paljon. Enää ei tarvitse soitella perään jos tulee virheitä tai myöhästymisiä.” 

Helppo ja ketterä käyttöliittymä. Alustalla on suuri määrä käyttäjiä, jotka aloittavat perehdytyksen ja työnteon nopealla aikataululla. Myös hakijoiden osaamistausta ja digitaidot vaihtelevat. Aikaa alustan käytön opetteluun ei ole liikaa, joten Workseedin intuitiivinen käyttöliittymä sopi käyttäjille erinomaisesti. 

Sujuva käyttöönotto. Alustan käytön aloittaminen koettiin myös onnistuneeksi. Prosessin alussa käytiin selkeästi läpi käyttöönoton prosessi ja tavoitteet. Käyttäjät saivat kattavan tuen ja myöhemmin ilmeneviin kysymyksiin saatiin nopeasti apua sitä mukaa, kun sitä tarvittiin. 

“Meille on jaksettu vääntää rautalangasta myös ne asiat, joita ei ole itse ymmärretty.”

Selkeä ympäristö monipuoliselle koulutusportfoliolle. Workseedin sisältötyökalut koettiin toimivana vastauksena monipuolisten koulutusmateriaalien hallinnan tarpeisiin. Monien sisällöntuottajien, eri sisältömuotojen ja suurten materiaalimäärien hallinta on alustalla vaivatonta.  

Miten johdat osaamista paremmin organisaatiossasi?

 

Workseed on työelämälähtöiseen oppimiseen laadittu alusta, joka on jo käytössä monissa yrityksissä niin kaupan alalla, palvelualalla kuin teollisuudessakin. 

Sen ominaisuudet soveltuvat erinomaisesti käytännön taitojen kouluttamiseen ja , perehdytykseen. 

Mikäli suunnittelet osaamisen johtamisen kehittämistä omassa organisaatiossasi, voit tutustua suosittuun blogiartikkeliimme, jossa kerromme 10 vinkkiä oppimisympäristön valintaan oman organisaation tarpeet huomioiden. 

Tai jos haluat tietää lisää Workseed -ympäristön ominaisuuksista ja vahvuuksista yrityskoulutuksen työkaluna, voit myös varata demon. Asiantuntijamme auttavat sinua ymmärtämään, miten Workseed voi sopia juuri sinun organisaatiosi tarpeisiin. 

TESTITUNNUSTEN TILAUS ONNISTUI